Biz Kimiz?

GENÇDÜŞÜN-İstanbul Gençlik ve Düşünce Kulübü Derneği öğrencilik yıllarında aynı evlerde ve yurtlarda kalmış,mezun olduktan sonra da yurdun dört bir yanına dağılmış ancak gönül bağı ile sımsıkı bağlı olan eğitimli hanımlar tarafından 2012 yılında İstanbul Fatih’te kuruldu.

90 lı yıllarda Anadolu’nun bağrından İstanbul’a eğitim almaya gelen kız öğrenciler, devlet yurtları dahil kalacak yer bulamadıklarında tutunacak bir dal uzatılacak bir el ararken teselliyi önce Hırka-i Şerif Vakfı çevresindeki evlerde daha sonra da İSEGEV (İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı) yurtlarında buldular. O günlerin zor şartlarında bir de 28 Şubat’ı yaşayan bizler el ele tutuştuk, yürüdük, haykırdık, öğrencilerin ve insanlığın haklarını mitinglerle dünyaya duyurduk. Çektiğimiz ızdırapları bizden sonrakiler çekmesin diye, mazlumlar yanmasın diye; insanlara yol göstermek, dertlerine derman olmak için 2012 yılında GENÇDÜŞÜN - İstanbul Gençlik ve Düşünce Kulübü Derneği'ni kurduk.